dimarts, 19 d’abril del 2011

Verd d'ortiga

Les ortigues són plantes urticants que tenen uns pels que provoquen coïsor i erupció només tocant-les. Aquesta planta és molt comuna en terrenys humits i molt abonats (marges de riu, entrades a bordes, vores de camins...) i molt difícils d'eliminar. 




L'ortiga té nombroses propietats malgrat sigui tant irritant quan la troben al camp. Conté molt ferro, magnesi, sodi, calci i vitamines. Podem fer infusió amb les seves fulles que ens ajudarà en transtorns com l'asma, problemes menstruals, desintoxica i depura la sang, trantorns cutanis, També va molt bé per tonificar el cuir cabellut i tractar la caspa si ens fem fregues amb una decocció de les seves fulles o suc.

En qualsevol preparació tindrem en compte que haurem de bullir les fulles uns deu minuts per fer-ne infusió, o bé fer-ne suc amb les fulles i les tiges tendres.

Hi ha certa tradició del seu ús tòpic en casos de dolor reumàtic en articulacions, evidentment les fregues directamnet amb l'ortiga augmenten la circulació de la zona.

És útil també assecar-la, les seves fulles un cop seques les triturem i les fem servir com a condiment culinari o en infusió (conservarà les seves propietats). També és pot consumir en verd, prèviament bullides deu minuts, fent cremes o truites.

truita d'ortigues


Diu la tradició popular que si no vols que et piquin quan passis per elles aguantis la respiració... si les he de collir posseu-vos guants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada